Voor dit recept gaan we creatief aan de slag op ons eigen gevoel. Deze koekjes zijn lekker, vullen je maag en er is ook een variant voor honden!
Havermoutkoekjes
Voor mens:
100 gram vetstof (boter of lichte olie)
100 gram suiker
100 gram bloem
100 gram droge vruchten en/of noten
150 gram havermout
1 ei
Meng de havermout, bloem en vruchten/noten door elkaar.
Voeg vervolgens ook het ei, de suiker en de vetstof toe.
Meng alles goed door elkaar tot een plakkerig, samenhangend geheel.
Laat vervolgens 10 minuten rusten.
Bereidingswijze in de oven:
Verwarm de oven op 180 graden.
Verdeel het mengsel in kleine bolletjes op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Laat genoeg plaats tussen de bolletjes, deze zullen uitzetten tijdens het bakken.
Laat 15 minuten doorbakken en laat afkoelen op een rooster.
Bereidingswijze in de pan:
Warm de vetstof goed op, verdeel het mengsel in bolletjes . Druk de bolletjes In de pan plat tot een schijf. Bak tot ze langs elke kant goudbruin zien. Dep af op keukenpapier en laat afkoelen op een rooster.
(ongeveer 10 dagen houdbaar in een afgesloten doos)
En hond:
1 deel havermout
½ deel droog vlees ½ deel groenten
2 eieren
¼ deel oud brood
¼ deel melk/water
Meng de havermout, het oud brood, de groenten en het vlees. Voeg melk/water toe en de eieren.
Bereidingswijze hetzelfde als de havermoutkoekjes voor mensen.
> Eenmaal je deze havermoutkoekjes in de vingers hebt, kan je beginnen spelen: voor de mensenversie: rozijnen, gedroogde pruim, mango, pecannoten, maanzaad… en voor de hond: bodemrestjes van het hondenvoer, gepofte rijst.
Vegan:
De meest simpele versie van dit recept is ook meteen de meest hippe:
Havermout en een geplette banaan. Alles wat je maar wilt van noten, fruit of zaden.
Bereidingswijze dezelfde.